Witkopgors op Goeree-Overflakkee

Foto: Yuriy75, Wikimedia Commons/publiek domein

De ‘Siberische’ (gevoels)temperaturen hebben een soort naar ons land gelokt die ook prima past bij zulke winterse omstandigheden. Het gaat om de witkopgors, een beestje uit koude contreien in Eurazië en China dat hier normaal zelden of nooit te zien is. Het dier is door de krachtige oostenwind naar Nederland gewaaid en in Goedereede (Goeree-Overflakkee) beland. Zondag werd het vogeltje voor het eerst gezien. Veel vogelspotters zagen na de melding hun kans schoon en probeerden de witkopgors de afgelopen dagen op de foto te zetten.

Lees ook:Oehoe ontsnapt in Goedereede
Lees ook:Zeldzame nachtvlinder gespot in Goeree-Overflakkee
Lees ook:Eerste trekvogelpiek in laatste septemberweekend
Lees ook:Malafide vogelhandelaars aangehouden
Lees ook:Nieuwe diersoorten ontdekt bij Doggersbank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.