Boswachter Oostvaardersplassen bedreigd

Een boswachter van Staatsbosbeheer die werkt in natuurgebied de Oostvaardersplassen is telefonisch bedreigd. Hij heeft daarvan aangifte gedaan bij de politie. De man is zaterdagavond een paar keer door dezelfde persoon gebeld die erg boos was over het welzijn van de dieren in het natuurgebied. De beller heeft daarbij volgens Staatsbosbeheer de grens van het betamelijke ruimschoots overschreden. Op sociale media uitten de laatste dagen veel mensen hun zorgen over ondervoede en uitgemergelde dieren in het natuurgebied tussen Almere en Lelystad. Staatsbosbeheer meldde zaterdag op zijn website dat bijvoeren zinloos en onverstandig is. “We begrijpen de zorgen, we worden de laatste dagen heel veel gebeld en meestal kunnen we ons beleid goed uitleggen”, verklaarde een woordvoerster van de natuurorganisatie zondag. ”Die gesprekken zijn soms best emotioneel, en dat snappen wij natuurlijk. Wij houden de dieren zeven dagen per week goed in de gaten.” Als het aannemelijk is dat een dier er te slecht aan toe is om te overleven, dan wordt het afgeschoten om lijden te voorkomen. Dat gebeurt volgens een vast protocol. Het wel of niet bijvoeren van de grote grazers in de Oostvaardersplassen is al jarenlang een heikel punt. Het beleid van Staatsbosbeheer om zo min mogelijk in te grijpen, leidt al tijden tot veel kritiek. Medio 2016 bepaalde de rechtbank nog dat Staatsbosbeheer niet hoefde bij te voeren nadat een dierenbeschermingsorganisatie naar de rechter was gestapt.

Lees ook:Staatsbosbeheer tegen bijvoeren van grazers in Oostvaardersplassen
Lees ook:1.062 grazers in Oostvaardersplassen gestorven door februarikou
Lees ook:Staatsbosbeheer schiet grote grazers in Oostvaardersplassen af om dierenleed te voorkomen
Lees ook:Vossen live via de webcam
Lees ook:Waarschuwing voor massasterfte edelherten Oostvaardersplassen bij strenge winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.