Zeldzame meeuw gespot bij binnenhaven Vlissingen

Foto: Seabamirum, Wikimedia Commons/CC BY 2.0

De zeer zeldzame ross’-meeuw (Rhodostethia rosea) is woensdagmiddag voor het eerst sinds jaren waargenomen in Nederland. De meeuw is gesignaleerd in de binnenhaven van Vlissingen, zo valt te lezen op Waarneming.nl. Volgens de website was de meeuwensoort voor het laatst in 2011 op Nederlandse bodem waargenomen. De meeuw broedt in het noordpoolgebied van Noord-Amerika en Noordoost-Siberië. De vogel overwintert gewoonlijk aan de rand van het zee-ijs, terwijl enkele exemplaren doorvliegen  naar West-Europa of het midden van Noord-Amerika. De meeuw is te herkennen aan zijn kleine formaat en spitse vleugels. Volwassen soortgenoten hebben een smalle, zwarte halsring en een roze borst. ‘s Winters verdwijnt deze halsring en verkleurt de buik van de vogel.

Lees ook:Bijzondere vogel gezien in Alkmaar
Lees ook:Man krijgt boete voor het slaan van een stelende meeuw
Lees ook:Zeemeeuw verstrikt in vliegerdraad
Lees ook:Prehistorische kamelen ontdekt in Midden-Amerika
Lees ook:App ontwikkeld om roofdieren te herkennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.