Potvis Domburg leefde waarschijnlijk nog toen hij aanspoelde

Foto: Wikimedia Commons/GFDL

De potvis die vrijdagochtend aanspoelde op het strand bij Domburg in Zeeland, leefde waarschijnlijk nog bij het aanspoelen. Dit concluderen onderzoekers van Universteit Utrecht. De faculteit Diergeneeskunde is nog bezig met het onderzoek naar de doodsoorzaak van het ruim dertien meter lange zeezoogdier. Onderzoekers concluderen nu al voorzichtig dat de walvis nog in leven was toen hij aanspoelde. Op de huid zijn namelijk diverse bloedende wonden aangetroffen. Het bloed wijst erop dat de potvis nog in leven was toen de huid beschadigd raakte. “Als de potvis al enige tijd dood in zee had gedreven, zouden de wonden niet zijn gaan bloeden”, aldus de onderzoekers. Er zijn geen onderhuidse bloedingen gevonden. Daarmee kan worden geconcludeerd dat het zeer onwaarschijnlijk dat de tandwalvis is bezweken aan een trauma zoals een scheepsbotsing.

Lees ook:Texelse potvis was vijftigplusser
Lees ook:Potvis Terschelling overleden
Lees ook:Duikers ondergepoept door potvis
Lees ook:Zeeprikken voeden zich met het bloed van walvissen
Lees ook:Zeeuwse potvis was ondervoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.