Universiteit Utrecht doet onderzoek naar plotseling overleden grijze zeehonden in Zeeland

Foto: Andreas Trepte, Wikimedia Commons/CC BY-SA 2.0 de

De Universiteit Utrecht gaat onderzoek doen naar de doodsoorzaak van verscheidene grijze zeehonden (Halichoerus grypus) die afgelopen week zijn aangespoeld in de omgeving van de Zeeuwse Brouwersdam. Vorige week belandden daar plotseling zes dode volwassen zeehonden aan wal, zonder dat er sprake was van een duidelijk aanwijsbare reden. Het gaat namelijk om volwassen en goed doorvoede dieren, die vlak voor hun dood nog goed hebben gegeten. Ze zijn na hun laatste maaltijd plotseling overleden. Microscopisch onderzoek moet uitwijzen of er op weefselniveau wel afwijkingen zijn die op een ziekte wijzen. De zeehondensterfte is blijkbaar een lokaal probleem, want elders in Zeeland en op de Wadden zijn niet meer dode zeehonden dan normaal aangetroffen.

Lees ook:Dode zeehonden aangespoeld bij Grevelingenmeer
Lees ook:Kegelrob eet zeehonden op Helgoland
Lees ook:Zweden intensiveert zeehondenjacht
Lees ook:Jone giraffe Artis al overleden
Lees ook:Aangespoelde bruinvissen vaak het slachtoffer van grijze zeehonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.