Velduilen gezien op Marker Wadden

Foto: Sumeet Moghe, Wikimedia Commons/CC BY-SA 4.0

Op de Marker Wadden zijn twee velduilen gezien. Volgens Natuurmonumenten zitten de uilen er al een week. Velduilen (Asio flammeus) zijn in Nederland vrij zeldzame vogels die op de rode Lijst staan. Een medewerker van Boskalis heeft één van de uilen gefotografeerd. In Nederland zijn niet veel broedparen van deze soort, maar in de winter komen er soms wel veel exemplaren het land binnen vanuit Noord- en Noordoost-Europa. De soort houdt van open terrein en vochtig moerasgebied. De Marker Wadden worden door Boskalis, en in opdracht van Natuurmonumenten, aangelegd in het Markermeer. De eilanden moeten meer biodiversiteit in de regio creëren.

Lees ook:Nieuw natuurgebied Marker Wadden in trek bij broedvogels
Lees ook:Veel broedende velduilen in Friesland
Lees ook:Onderzoek naar wasbeerhonden in Noordoost-Nederland
Lees ook:Zeldzame meeuw gespot bij binnenhaven Vlissingen
Lees ook:Eindelijk weer broedende kemphanen op Texel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.