Wolf gesignaleerd op de Veluwe

Foto: provincie Gelderland

Er is wederom een wolf gespot op Nederlands grondgebied. Dit keer gaat het om een waarneming op de Veluwe. Experts van Wolven in Nederland en het Lupus Institut in Duitsland hebben dat op basis van fotomateriaal vastgesteld, zo meldt de provincie Gelderland. Terreinbeheerders op de Veluwe zijn op de hoogte gebracht door de provincie. De beheerders is gevraagd om te zoeken naar sporen van het dier in de vorm van bijvoorbeeld uitwerpselen of camerabeelden. Het is de eerste keer dat de wolf op de Veluwe is gesignaleerd. De exacte locatie van het dier wordt, voor zover die al bekend is (wolven kunnen op een dag of in een enkele nacht vele kilometers afleggen), niet uit de doeken gedaan om te voorkomen dat de wolf wordt verstoord. De kans dat je als wandelaar of fietser de wolf tegen het lijf loopt is sowieso klein. Wolven zijn over het algemeen schuwe dieren die meestal het liefst uit onze buurt blijven. Mochten mensen het dier toch tegen het lijf lopen, is het advies om afstand te houden, honden aan de lijn te houden en het dier met rust te laten. De Veluwse wolf is hoogstwaarschijnlijk afkomstig uit Duitsland. Uitwerpselen kunnen extra informatie opleveren over de herkomst van het roofdier.

Lees ook:Wolf gesignaleerd in Gelderland
Lees ook:Wolf gezien in Oost-Drenthe
Lees ook:Wolf rukt op richting Nederland
Lees ook:Wolf doodgereden in Overijssel
Lees ook:Beuningse wolf is ook echte wolf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.