Meerderheid Limburgs Parlement eens met doden van bevers als laatste redmiddel

Foto: Per Harald Olsen, Wikimedia Commons/CC BY-SA 3.0

Een ruime meerderheid van het Limburgs Parlement is het eens met het doden van bevers (Castor fiber) als uiterste redmiddel om schade aan dijken en landbouwgewassen te voorkomen. In een statencommissie stemden de meeste partijen in met dat voorstel uit het faunabeheerplan. De Partij voor de dieren is de enige partij die in blok tegen het voorstel heeft gestemd. Toch was de partij ‘gematigd tevreden’ met de afloop van het debat. CDA-gedeputeerde Hubert Mackus stelde dat in de praktijk precies zal worden bijgehouden hoe het beleid in de praktijk werkt. Die rapportage gaat ook jaarlijks besproken worden in de provinciale politiek. Daarnaast zegde hij toe niet alleen bestaande, maar ook nieuwe technieken om schade van bevers te beperken onder de loep te nemen. Fractievoorzitter Pascale Plusquin van de Partij voor de Dieren geeft aan daar ‘heel erg blij mee te zijn’.

Lees ook:Provincie Limburg geeft toestemming voor afschot bevers als ‘laatste redmiddel’
Lees ook:Verbod op nertsenfokkerij moet in 2024 ingaan
Lees ook:Vogelbescherming tekent bezwaar aan tegen massaal afschieten van ganzen in Friesland
Lees ook:Ganzenbeleid Schiphol gekraakt door Partij voor de Dieren
Lees ook:Kamermeerderheid wil katten verplicht laten chippen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.