Papegaaiduiker herstelt goed in opvangcentrum Ecomare

Foto: Richard Bartz, Wikimedia Commons/CC BY-SA 3.0

Het gaat goed met de verzwakte papegaaiduiker die onlangs werd aangetroffen langs de Nederlandse kust en inmiddels wordt opgevangen in Ecomare. “In een week tijd is het gewicht van de vogel geestegen van 225 gram naar 348 gram”, vertelt het hoofd van de dierverzorgers, Mariëtte Smit. De papegaaiduiker werd vorige week in Egmond aan Zee gevonden en werd toen overgebracht naar het natuurcentrum op Texel. De papegaaiduiker verblijft in de opvang om aan te sterken. “Nu hij goed is gegroeid kan de papegaaiduiker zelf kiezen of hij te water gaat of in het binnenverblijf rust zoekt, want het klepje tussen beide verblijven staat open”, vertelt Smit.

Lees ook:Papegaaiduiker gevonden in Egmond aan Zee
Lees ook:Papegaaiduiker Egmond weer vrijgelaten
Lees ook:Papegaaiduiker aangespoeld op Texel
Lees ook:Ecomare wil dode kongeraal graag hebben
Lees ook:Ecomare vangt voortaan alleen nog zeehonden uit omgeving Texel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.