Papegaaiduiker gevonden in Egmond aan Zee

Foto: Richard Bartz, Wikimedia Commons/CC BY-SA 3.0

Afgelopen vrijdag is in Egmond aan Zee een papegaaiduiker (Fratercula arctica) gevonden. De  verzwakte vogel is overhandigd aan een medewerker van natuurcentrum Ecomare op Texel, de plekwaar de papegaaiduiker voorlopig wordt verzorgd. Dierenambulance Noord-Kennemerland (DANK) schreef zaterdag op haar Facebookpagina over de zeldzame vondst. Volgens DANK was de papegaaiduiker verzwakt en vermagerd toen ze hem vonden. Nadat het beestje kon genieten van een ‘goede nachtrust’, werd de vogel afgeleverd bij de veerdienst in Den Helder. Papegaaiduikers broeden niet in Nederland en blijven ook in de winter meestal ver bij ons uit de kust. Soms worden deze opvallende zeevogels door Nederlandse vogeltellers gezien wanneer ze razendsnel langs de kust vliegen. Tijdens stormachtig weer spoelen ze hier sporadisch aan. De vogels zijn goed herkenbaar aan hun veelkleurige en opvallend gevormde snavel.

Lees ook:Papegaaiduiker aangespoeld op Texel
Lees ook:Papegaaiduiker Egmond weer vrijgelaten
Lees ook:Papegaaiduiker herstelt goed in opvangcentrum Ecomare
Lees ook:Olie in Noordzee serieuze bedreiging voor zee- en trekvogels
Lees ook:Lederschildpad gezien langs Texelse kust

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.