Kijken naar grote sterns vanuit uniek perspectief

Foto: The Fieldwork Company

Natuurmonumenten heeft een uniek, 360 graden-filmpje gemaakt van broedende grote sterns (Thalasseus sandvicensis) op het vogeleiland Griend (een onbewoond stuk land in de Waddenzee). Het is de eerste keer dat broedende vogels op deze bijzondere manier zijn gefilmd. Met de filmpjes kunnen mensen virtueel rondkijken in de broedkolonie. Met een speciale virtual realitybril zijn de vogels en hun kuikens zelfs in 3D ze zien. De 360-gradencamera is aangepast en in de broedkolonie geplaatst door The Fieldwork Company tijdens onderzoek naar de grote sterns. De Rijksuniversiteit Groningen doet samen met Natuurmonumenten onderzoek naar het voedsel dat de grote sterns aanvoeren voor hun jongen. Denk daarbij aan de hoeveelheden en soorten vis. In 2017 is het broedseizoen succesvol verlopen voor de grote stern op Griend. Ruim 1300 paartjes nestelden zich op het eiland. De eerste jongen kunnen ondertussen al vliegen. De vogelwachters verwachtten dat er uiteindelijk circa duizend kuikens grootgebracht worden.

Lees ook:Meeuwen richten slachting aan onder grote sterns op Ameland
Lees ook:Veel broedende grote sterns in het Wagejot en Utopia
Lees ook:Recordaantal grote sterns op Texel
Lees ook:Recordaantal drieteenstrandlopers op eiland Griend
Lees ook:Grote stern paart met kuiken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.