Stekelrog aangespoeld op Schiermonnikoog

Foto: Facebook

Op het strand van Schiermonnikoog is deze week een dode stekelrog (Raja clavata) gevonden. Natuurmonumenten noemt het een bijzondere vondst omdat he al dier sinds de jaren zestig niet meer langs de Nederlandse kust is gezien. “De stekelrog was tot in het midden van de jaren vijftig een veel voorkomende rog in de Nederlandse Noord- en Waddenzee. Maar vanaf de jaren zestig wordt de soort steeds minder gezien”, schrijft Natuurmonumenten op Facebook. De meeste dieren zijn verhuisd naar andere delen van de Noordzee, waar de bodem stenenrijker is en waar minder wordt gevist. De stekelrog is binnenkort te bewonderen in het Schelpenmuseum Paal 14.

Lees ook:Grutto’s al vroeg in Nederland
Lees ook:Eindelijk weer broedende kemphanen op Texel
Lees ook:Rivierrombout gespot in hartje Nijmegen
Lees ook:Gps-lepelaar Harry neergeschoten in Frankrijk
Lees ook:Natuurmonumenten organiseert op verkiezing Groenste Politicus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.