Wilde zwijnen rennen over campingterrein

Gasten van camping Samozo in het Gelderse Vierhouten hebben wel apart bezoek mogen verwelkomen. Onlangs stormde op het campingterrein namelijk een rotte wilde zwijnen over het campingterrein. Een camera legde de sprintende zwijnen op de gevoelige plaat vast. Het grootste deel van de passerende groep bestaat uit jonge biggen, die te herkennen zijn aan hun nog bescheiden formaat en gestreepte vacht (zie foto). De beelden worden inmiddels massaal gedeeld via Facebook. De reacties onder het bericht maken duidelijk dat de circa dertigkoppige rotte zich wel vaker laat zien rond en op de camping. Op zich is dat wel apart, want wilde zwijnen zijn meestal behoorlijk schuwe dieren die het contact met mensen liever mijden. In Nationaal Park De Meinweg kom ik deze robuuste zoogdieren ook geregeld tegen, maar zijn ze doorgaans niet erg benaderbaar.

Lees ook:Oprukkende wilde zwijnen zaaien verdeeldheid in Brabantse politiek
Lees ook:Jogger zes kilometer lang gevolgd door wild zwijn
Lees ook:Wild zwijn valt wandelaars aan in Berlijn
Lees ook:“Wilde zwijnen op de Veluwe zijn graatmager”
Lees ook:Veertien wilde zwijnen aangereden tussen Eindhoven en Valkenswaard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.