Onderzoek naar vernieling Drentse dassenburchten

Foto: Wikimedia Commons/CC BY 2.0

De das heeft het momenteel niet gemakkelijk in Nederland. Nadat in het Limburgse Nuth vorige week al een burcht werd dichtgegooid met gier, is het nu raak in Drenthe. Daar zijn de afgelopen weken vier burchten gesloopt, dichtgegooid met aarde en volgestopt met takken. In de buurt van dassenburchten is bovendien vergiftigd aas gevonden. Dat kan niet alleen gevaarlijk zijn voor dieren, maar ook voor mensen, waarschuwde de politie donderdag. De das is een beschermde diersoort. Burchten vernielen is dan ook wettelijk verboden. Samen met de provincie Drenthe hoopt de politie de daders te achterhalen. Intussen is verscherpt toezicht ingesteld in de buurt van dassenburchten om nieuwe vernielingen te voorkomen. Uit voorzorg maken de instanties de exacte plaats van de gesloopte burchten niet bekend.

Lees ook:Oproep politie en provincie Limburg: stop met vernielen van dassenburchten
Lees ook:Skeletten van bedreigde diersoorten in beslag genomen
Lees ook:Groesbeekse dassenburchten beschadigd
Lees ook:Zeearend uit de lucht geschoten bij Wolvega
Lees ook:Friese buizerdnesten vernield

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.