Doodgereden Drentse wolf kwam uit Duitsland

De wolf die twee weken geleden dood werd gevonden langs de A28 bij Veeningen was een wilde wolf uit het Duitse Nedersaksen. Hij kwam uit een gebied ten noorden van Bremen. Het aangereden mannetje was ongeveer anderhalf jaar oud en maakte deel uit van een wilde wolvenroedel. Het nog vrij jonge mannetje had de zeker niet onaanzienlijke afstand van tweehonderd kilometer vanuit zijn oude leefgebied geheel zelfstandig afgelegd. Dat blijkt uit DNA-onderzoek van het Dutch Wildlife Health Centre en Wageningen Environmental Research. In de maag van de wolf zijn resten van een haas en een ree gevonden. Al eerder bleek uit onderzoek van de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van Utrecht dat het dier in goede gezondheid was. Hij beschikte over voldoende vet en krachtig spierweefsel.

Lees ook:Wolf Noordoostpolder hoogstwaarschijnlijk in Oost-Europa geschoten
Lees ook:Virus bedreigt Nederlandse kikkers
Lees ook:Wolf doodgereden in Overijssel
Lees ook:Oorzaak eekhoornsterfte nog niet achterhaald
Lees ook:Wilde kat doodgereden in Zuid-Limburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.