Steenmarter veroorzaakt stroomstoring in Groningen

Foto: Stanislaw Szydlo, Wikimedia Commons/CC BY-SA 3.0

Een steenmarter heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een stroomstoring veroorzaakt in Groningen. Het dier was in het transformatorstation terechtgekomen en veroorzaakte met zijn knabbelgedrag kortsluiting. Hierdoor viel de stroom in de wijde omtrek van het transformatorhuis uit. Door de storing, die even na vier uur in de nacht ontstond, kwamen ruim 27.000 huishoudens en bedrijven zonder stroom te zitten. De stroomstoring was overigens maar van vrij korte duur omdat er rap werd overgeschakeld naar een ander transformatorstation. De steenmarter overleefde zijn avontuur niet en werd geëlektrocuteerd bij het knagen aan de stroomkabels.

Lees ook:Steenmarter veroorzaakt stroomstoring in Zuid-Limburg
Lees ook:Natuurhistorisch Museum Rotterdam exposeert steenmarter die stroomstoring veroorzaakte in Groningen
Lees ook:Aapje legt Keniaanse stroomvoorziening plat
Lees ook:Vet aangespoelde potvis wordt groene stroom
Lees ook:Zeldzame Sumatraanse tijger geëlektrocuteerd door hek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.