Ovaalronde krab maakt haar opwachting langs Nederlandse kust

Enkele recente vondsten suggereren dat de ovaalronde krab (Atelecyclus undecimdentatus), een soort die tot voor kort niet of nauwelijks bekend was uit de Noordzee, zijn weg heeft gevonden naar de Nederlandse kust. Dat blijkt uit een artikel dat gisteren is verschenen op de website Naturetoday.com. Begin dit jaar ontdekte een wandelaar op het strand van Ameland een apart en onbekend krabbetje. Onderzoek wees uit dat het diertje nauw verwant is met de cirkelronde krab, maar er toch net wat anders uitzag. Het rugschild vertoonde bijvoorbeeld een andere lengte-breedteverhouding en had een meer ovale vorm. Andere recente vondsten zijn ook onderzocht en wijzen allemaal in de richting van de ovaalronde krab.

Lees ook:Reuzenkrab Alexander overleden
Lees ook:Zeldzame stranding gestreepte dolfijnen op Ameland
Lees ook:Drie maanvissen in een week tijd aangespoeld
Lees ook:Gestrande bruinvis Texel overleden
Lees ook:Nieuwe dolfijnensoort geclassificeerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.