Ruben Smit op Veluwse ontdekkingstocht

In de documentaire De schatkamer van de Veluwe laat natuurfilmer en -fotograaf Ruben Smit ons vanavond kennismaken met een bijzonder deel van de Hoge Veluwe. Het is een woest aandoend landschap met een bijzondere waterhuishouding dat grotendeels is gevormd tijdens de laatste paar ijstijden. Veluwekenner Smit (De nieuwe wildernis, Levende rivier) volgt in de film de gang van het water dat een heel bijzondere waterhuishouding heeft. Door de seizoenen heen zoekt hij naar het verhaal van onder meer de heikikker (zie foto), witsnuitlibel, de dodaars, het gentiaanblauwtje, de moeflon en de raaf.

Lees ook:Ravenpaar broedt in Oostvaardersplassen
Lees ook:Ruben Smit wint Nationale Natuur Quiz
Lees ook:De nieuwe wildernis passeert half miljoen bezoekers
Lees ook:Raaf terug in Noord-Brabant
Lees ook:Fraaie visuele reis door het Braziliaanse Amazonewoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.