Befaamd edelhert De Kroes gedood tijdens gevecht in bronstperiode

Bron en foto: Nationaal Park De Hoge Veluwe

Vanochtend werd in Het Nationaal Park De Hoge Veluwe het dode lichaam van het plaatshert De Kroes gevonden. Het levenloze lichaam lag op de wildweide voor het Reemsterbos. Boswachters weten zeker dat het dier is gesneuveld in de jaarlijkse strijd om de hindes. Het achtjarige dier was een bekend gezicht voor veel wildfotografen, want De Kroes stond gedurende de afgelopen bronstperiode geregeld bij de wildobservatieplaats op de Kemperbergweg. Hoewel gevechten tussen mannelijke edelherten in de bronsttijd geen uitzondering zijn, gebeurt het zelden dat een dier tijdens de strijd het leven laat. De Kroes had de pech dat hij het gewei van zijn rivaal in het oog kreeg en dat de scherpe punt van het ornament doordrong tot zijn hersenen.

Lees ook:Herten en zwijnen kunnen eindelijk Veluwe in en uit
Lees ook:Edelherten burlen vroeg
Lees ook:Aantal nachtzwaluwen op Hoge Veluwe toegenomen
Lees ook:Geen hek rondom Veluws bosje
Lees ook:Zeeolifant verrast Australische strandgangers

Eén reactie op “Befaamd edelhert De Kroes gedood tijdens gevecht in bronstperiode

  1. Frans Salarie

    Het is in de natuur tijdens de Bronst Mogelijk dat een Hert gedood woord in de strijd om de Hinds . Deze dood van de kroes is een verlies voor de Natuurlief hebbers , maar zo zijn de regels van de natuur

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.