Greenpeace pleit voor verbod op producten met bijengif

Supermarkten moeten een einde maken aan de verkoop van producten die zijn geteeld met behulp van schadelijke bestrijdingsmiddelen. Dat zegt Greenpeace naar aanleiding van het rapport Bijensterfte in het schap. De milieu- en natuurbeschermingsorganisatie verwijt de drie grootste supermarkten in Nederland, Albert Heijn, Jumbo en Lidl, dat ze bijdragen aan de teloorgang van bijen en andere bestuivers zoals hommels, wilde bijen, vlinders en zweefvliegen. De dieren verkeren volgens Greenpeace in zwaar weer door de intensieve landbouwmethoden, het overmatige gebruik van schadelijke bestrijdingsmiddelen en de geringe biodiversiteit op de akkers, in de boomgaarden en in kassen. Greenpeace vindt terecht dat naarst de boeren ook de Nederlandse supermarkten hun maatschappelijke verantwoordelijkheid moeten nemen.

Lees ook:Supermarkten schieten bijen te hulp
Lees ook:Valentijsboeketten vaak giftig voor bijen
Lees ook:Hoop op verbod bijengif groeit
Lees ook:Bijna alle tonijn in blik fout volgens Greenpeace
Lees ook:Bijen doen het opvallend goed in Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.