Nog vrij veel vlindersoorten actief dankzij najaarswarmte

De relatief hoge temperaturen en de uitbundige zonneschijn zorgen er momenteel voor dat nog relatief veel vlindersoorten actief zijn. Normaal gesproken zijn de meeste vlinders rond deze tijd van het jaar al dood of weggekropen op warme plekjes om te overwinteren. De meeste vlinders hebben ook nog wel genoeg te eten, al moeten ze wel wat meer moeite doen om het te vinden. De klimop bloeit bijvoorbeeld nog, net als een paar kruiden waar vlinders nectar kunnen vinden. Vooral soorten die overwinteren, zoals de dagpauwoog en kleine vos, kunnen nu nog extra energie tanken om de winter door te kunnen komen.

Lees ook:Vlinders vliegen al volop door mooi voorjaarsweer
Lees ook:Meer dagvlindersoorten tevoorschijn
Lees ook:Zonovergoten weekend maakt vlinders wakker
Lees ook:Dagpauwoog profiteert van koudere winter
Lees ook:Mogelijk volop vlinders met Kerstmis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.