Wasbeer op weg naar Limburg

Foto: Darkone, Wikimedia Commons

Raccoon_(Procyon_lotor)_2De recente vangst van een jonge wasbeer uit Duitsland in de buurt van het dorp Siebengewald kan een signaal zijn dat duidt op de komst van veel meer exemplaren naar Limburg. Die voorspelling deed bioloog en roofdierexpert Jaap Mulder vandaag op de regionale zender L1. De in Siebengewald gevangen wasbeer was nog een vrij jong dier, vermoedelijk een zwerver die op zoek is naar een nieuw leefgebied. Bij onze oosterburen is de oorspronkelijk uit Noord-Amerika afkomstige soort inmiddels al ingeburgerd. Wasberen zijn opportunistische omnivoren die een breed scala aan leefgebieden kunnen bewonen. Mulder verwacht niet dat de wasbeer voor ecologische problemen zal zorgen in Nederland.

Lees ook:Wasbeer gespot bij Ooijpolder
Lees ook:Wasbeer rukt op in Limburg
Lees ook:Wasbeer luidt kerkklokken in Bad Nauheim
Lees ook:Wasbeer klimt schoorsteen in
Lees ook:Ontsnapte wasbeer huppelt rond in Heemskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.