Overijsselse rechtbank steekt stokje voor ongebreidelde ganzenjacht

In de provincie Overijssel mag in de winter voortaan niet overal meer op ganzen geschoten worden. De rechtbank Overijssel vernietigde een provinciaal besluit hiertoe. De Vogelbescherming spreekt als bezwaarmaker van een stap in de goede richting. De organisatie ging in april in beroep tegen de beslissing van de provincie Overijssel om in de winter voortaan overal het doden van ganzen toe te staan. De provincie achtte het afschieten noodzakelijk vanwege de flink gestegen schade aan gewassen door foeragerende ganzen. In een flink aantal gebieden heeft de provincie volgens de bestuursrechter echter onvoldoende aangetoond dat de ganzen daadwerkelijk een concreet gevaar zijn voor gewassen van boeren.

Lees ook:Vogelbescherming wil verbod winterse ganzenjacht Overijjssel
Lees ook:Provincie Overijssel berispt voor het afschieten van ganzen
Lees ook:Overijssel mag voorlopig geen ganzen bejagen
Lees ook:Friesland wil duizenden grauwe ganzen afschieten
Lees ook:Jacht op ganzen rond Schiphol eenmalig toegestaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.