Waarschuwing voor wilde katten in Zuid-Limburg

Foto: British Wildlife Centre
Wandelaars in de bossen in Zuid-Limburg moeten attent zijn op wilde katten.  Niet dat de dieren gevaarlijk zijn, maar de organisatie ARK Natuurontwikkeling, die sinds 2014 onderzoek doet naar wilde katten, adviseert mensen om een kat niet zomaar mee naar huis te nemen. De waarschuwing volgt op een recent geval. Net over de grens, in het Belgische Opglabbeek, is afgelopen weekend bij een opvangcentrum voor zieke en gewonde dieren namelijk een jonge wilde kat binnengebracht die in het bos was gevonden. De mensen die het dier zagen, dachten dat het om een ‘gewone’ kat ging en namen haar mee naar huis. Het beestje bleek echter agressief en schichtig te zijn. Na onderzoek bleek het om een wilde kat te gaan. De wilde katten worden sinds een aantal jaren weer gesignaleerd in Nederland. Vanuit de Eifel en Ardennen hebben ze de weg naar Zuid-Limburg gevonden.

Lees ook:Wilde katten geboren in Zuid-Limburg
Lees ook:Zuid-Limburgse wilde kat houdt er een gevarieerd dieet op na
Lees ook:Wilde kat gefilmd in Zuid-Limburg
Lees ook:Wilde kat met zender doodgereden
Lees ook:Polen vinden hond op drijvende ijsschots

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.