Gladde slang ook tevoorschijn

De gladde slangen in het Meinweggebied lieten dit jaar vrij lang op zich wachten, maar gisteren vonden we eindelijk het eerste exemplaar onder de reptielenplaten tijdens onze wekelijkse controleronde. Het ging om een vrouwtje van 51 centimeter lang. Wel een volwassen dier dus, maar zeker niet zo groot als de slangen kunnen worden. De gladde slang (Coronella austriaca) is traditioneel het laatste Nederlandse reptiel dat uit de winterrust tevoorschijn komt. Waar je de adders en hagedissen meestal al vanaf medio maart (en soms nog vroeger) in het veld kunt aantreffen, komen de gladde slangen meestal pas eind april of in de loop van mei aan de oppervlakte.

Lees ook:Gladde slangen weer volop in het veld
Lees ook:Gladde slangen nog niet ondergronds
Lees ook:Eindelijk weer goede slangendagen
Lees ook:Gladde slangen eindelijk ook tevoorschijn
Lees ook:Topdag voor gladde slangen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.