Drie jonge zeearenden in nest Biesbosch

Foto: Carl Hodzelmans

In de Biesbosch zijn dit jaar drie jonge zeearenden in één nest uit het ei gekropen. Een bijzonder en zeldzaam hoog aantal. Het gebeurde slechts één maal eerder in Nederland, namelijk in 2014 in de Oostvaardersplassen. Ook in een ander deel van de Biesbosch zitten momenteel jonge zeearenden op het nest. Het is nog niet bekend hoeveel jongen in dat nest uit het ei zijn gekropen.

Sinds 2012 broeden er succesvol zeearenden in Nationaal Park de Biesbosch. Aanvankelijk ging het om een paar, maar in 2014 kwam dar nog een tweede broedpaar bij. Het huidige broedsucces is hoofdzakelijk te danken aan het uitstekende voedselaanbod. In de natuurontwikkelingsgebieden van de Biesbosch vinden de roofvogels namelijk voldoende zoetwatervissen en watervogels.

Lees ook:Jonge zeearenden uit het ei in Biesbosch en Lauwersmeer
Lees ook:Tweede broedpaar zeearenden in Biesbosch
Lees ook:Nageslacht voor zeearenden Lauwersmeer
Lees ook:Zeearenden bouwen nest in de Biesbosch
Lees ook:Broedende zeearenden krijgen bewaking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.