Bultrug Oosterschelde terug in Noordzee

De jonge bultrug die zich de afgelopen dagen ophield in de Oosterschelde is terug in de Noordzee. Volgens deskundigen van SOS Dolfijn heeft de walvis  vermoedelijk gebruikgemaakt van het afgaande tij en is het dier met de stroom mee de Oosterscheldekering gepasseerd. De ruim vier meter lange en nog onvolgroeide (volwassen exemplaren kunnen ruim vijftien meter lang worden) walvis werd de afgelopen dagen waargenomen bij onder meer Wemeldinge en Yerseke. De bultrug (Megaptera novaeangliae) is een zeldzame verschijning langs onze kusten. Sinds 2003 zijn er in Nederlandse wateren voor zover bekend slechts twaalf van deze baardwalvissen waargenomen.

Lees ook:Bultrug in marinehaven Den Helder
Lees ook:Opnieuw bultrug gespot langs Nederlandse kust
Lees ook:Witte bultrug gespot bij Spitsbergen
Lees ook:Bultrug duikt op in New York
Lees ook:Bultrug gezien voor Zeeuwse kust

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.