Zeehonden aangereden op Brouwersdam

Een automobilist heeft vannacht twee zeehonden aangereden op de Brouwersdam. De dieren zijn ter plaatse aan hun verwondingen overleden. Een derde zeehond wist te ontkomen en heeft op eigen kracht de Grevelingen bereikt. Het is nog niet bekend hoe de dieren op de weg zijn beland. Medewerkers van de Eerste Hulp bij Zeezoogdieren (EHBZ) hebben de kadavers weggehaald. Het is de eerste keer dat zeehonden op de Brouwersdam zijn doodgereden. Eerder was het wel al raak op de Afsluitdijk. Vermoedelijk wilden de beestjes vanuit het Grevelingenmeer de Noordzee bereiken.

Lees ook:Onthoofde zeehonden gevonden bij Grevelingenmeer
Lees ook:Particulieren vangen illegaal zeehonden op
Lees ook:Dode zeehonden aangespoeld bij Grevelingenmeer
Lees ook:Negentien zandhaaien aangespoeld in Zeeland
Lees ook:Groenlandse walvis gezien voor de kust van Vlissingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.