STORK roept vogelliefhebebrs op om overwinterende ooievaars te tellen

Hoeveel ooievaars blijven elke winter in Nederland? Dat wil de Stichting Ooievaars, Research & Knowhow (STORK) graag weten. De stichting roept vogelliefhebbers dit weekeinde op om de ooievaars te tellen die in ons land overwinteren.

Het aantal gevederde overwinteraars verschilt elk jaar. Vorig jaar waren er 523 ooievaars in Nederland. In 2012 werden ruim 650 exemplaren geteld. In 2011 waren het er 592, terwijl er in 2010 maar 497 ooievaars overwinterden in ons land. De stichting vraagt het aantal waargenomen ooievaars, de vindplaats, datum en eventueel ringgegevens door te geven via [email protected] Ook via de websites waarneming.nl en www.ooievaars.eu kunnen gegevens worden doorgegeven. Meestal overwinteren ooievaars in Afrika, maar een behoorlijk aantal blijft ook in Nederland.

Lees ook:Minder overwinterende ooievaars geteld
Lees ook:Vrijwilligers voor wintertelling ooievaars gezocht
Lees ook:Nederlandse ooievaarstelling van start
Lees ook:Vrijwilligers tellen Nederlandse ooievaars
Lees ook:Ruim 650 ooievaars geteld tijdens weekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.