Wilde katten geboren in Zuid-Limburg

Foto: British Wildlife Centre
Voor het eerst sinds eeuwen zijn er in Nederland waarschijnlijk wilde katten in de vrije natuur geboren. Volgens Ark Natuurontwikkeling gaat het om minstens twee wilde katten, dieren die dit jaar hoogstwaarschijnlijk in de Vijlenerbossen bij Vaals zijn geboren. In de Eifel en de Ardennen leven redelijk wat wilde katten, maar in Nederland zijn ze nog steeds behoorlijk zeldzaam. Waarschijnlijk is een kattenkoppel overgestoken naar Zuid-Limburg. In totaal zijn er al vijf wilde katten ontdekt rond Vijlen. De woordvoerster van Ark zei dat het niet helemaal zeker is of de jonge katjes in Zuid-Limburg of net over de grens ter wereld zijn gekomen. Maar dat laatste acht ze onwaarschijnlijk, omdat er recente video’s zijn van een jonge wilde kat in het Vijlenerbos.

Lees ook:Waarschuwing voor wilde katten in Zuid-Limburg
Lees ook:Voor het eerst wilde kat in Nederland gezenderd
Lees ook:Wilde kat gefilmd in Zuid-Limburg
Lees ook:Zuid-Limburgse wilde kat houdt er een gevarieerd dieet op na
Lees ook:Wilde katten planten zich voort in Zuid-Limburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.