Wilde kat met zender doodgereden

Foto: British Wildlife Centre

De eerste gezenderde wilde kat uit Limburg is recentelijk dood gevonden. Het dier is vermoedelijk aangereden door een scooter of brommer. De wilde kat ik kwestie werd in juni gevangen en gezenderd. Zo’n drie weken geleden werd het roofdier dood gevonden. Dat maakte natuurorganisatie ARK gisteren bekend. De Europese wilde kat (Felis sylvestris) is een zeer zeldzaam dier in Nederland. Vrijwel alle waarnemingen van de schuwe rover zijn afkomstig uit Zuid-Limburg. Momenteel lopen er nog twee gezenderde wilde katten rond in de zuidelijkste provincie van ons land.

Lees ook:Wilde kat doodgereden in Zuid-Limburg
Lees ook:Zuid-Limburgse wilde kat houdt er een gevarieerd dieet op na
Lees ook:Wilde kat verovert terrein op verwilderde huiskatten in Zuid-Limburg
Lees ook:Wilde kat wel, maar lynx nog niet terug in Nederland
Lees ook:Wilde katten geboren in Zuid-Limburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.