Geen extra acties tegen Limburgse wilde zwijnen

Godzijdank is het Limburgse provinciebestuur niet gezwicht voor het paniekvoetbal van de antinatuurpartijen CDA en VVD en komen er geen extra maatregelen om het aantal wilde zwijnen in onze natuurrijke provincie verder terug te dringen. Het enige toegestane leefgebied voor wilde zwijnen in Limburg is Nationaal Park de Meinweg. De provincie erkent dat het niet gemakkelijk is om het aantal zwijnen buiten het park tot geen of slechts enkele dieren te beperken. De dieren planten zich namelijk gemakkelijk en snel voort en passen zich snel aan hun omgeving aan. Ook kunnen ze makkelijk de grens oversteken omdat Duitsland en België een minder streng beleid voeren en met name onze oosterburen veel meer wilde zwijnen binnen hun landsgrenzen hebben. Toch is het gelukt om de stand buiten de Meinweg sinds 2009 te stabiliseren. “Van buitensporig sterke populatiegroei is geen sprake meer. Bovendien worden jaarlijks zo’n 230 tot 280 wilde zwijnen afgeschoten”, stelt het provinciebestuur. De directe aanleiding voor de vragen van het CDA en de VVD was een ongeluk in het Brabantse Heusden waarbij een 44-jarige man uit Meijel om het leven kwam. Hij reed een wild zwijn aan en knalde vervolgens tegen een boom.

 

Lees ook:Partij voor de Dieren wil meer leefgebieden voor wild zwijn in Limburg
Lees ook:Herten en zwijnen kunnen eindelijk Veluwe in en uit
Lees ook:Noord-Holland mag damherten afschieten
Lees ook:Wilde zwijnen na reddingsactie toch gedood
Lees ook:Damherten en wilde zwijnen niet welkom in Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.