Heerlen, Emmen en Lelystad groenste steden

Heerlen, Emmen en Lelystad zijn volgens een onderzoek van Alterra de Nederlandse steden met het meeste groen. Leiden en Haarlem staan onderaan groene lijst van de 31 grootste gemeenten van Nederland. Het onderzoeksbureau stelde de ranglijst samen op grond van de hoeveelheid vierkante meters groen, gedeeld door het aantal woningen in de bebouwde kom. Die cijfers zijn vergeleken met gegevens uit 2002, 2003 en 2009. Opvallend is volgens de onderzoekers dat de totale hoeveelheid groen in de grotere Nederlandse steden nauwelijks is toegenomen sinds 2009. Voor veel gemeenten is ‘vergroening’ wel een speerpunt van beleid. Emmen is bijvoorbeeld wel de trotse nummer twee van de ranglijst, maar heeft sinds 2009 8,6 procent aan groen ingeleverd. In Almelo (- 31,4 procent), Deventer (- 20,3 procent) en Tilburg (- 12 procent) is het meeste groen verdwenen.

Lees ook:Aantal vogels in Europa afgenomen
Lees ook:Meeste soorten op Waarneming.nl in 2014 afkomstig uit Bergen
Lees ook:Luchtkwaliteit in Europese steden blijft slecht
Lees ook:Economische waarde van natuur en groen groter dan vaak gedacht
Lees ook:Recordconcentratie broeikasgassen in 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.