Aantal bevers in Flevoland groeit

De jaarlijkse bevertelling van Lanschapsbeheer Flevoland heeft uitgewezen dat er momenteel ongeveer 150 bevers rondzwemmen in de jongste provincie van ons land. De groei van de populatie in Flevoland neemt langzaam in snelheid af. De verwachting is dat er in oostelijk en zuidelijk Flevoland uiteindelijk plek zal zijn voor ongeveer tweehonderd dieren. De afgelopen vijftien jaar tellen tientallen vrijwilligers van Landschapsbeheer Flevoland het aantal bevers in de provincie. In 2000 bestond de populatie uit slechts twintig dieren, maar dat bescheiden aantal groeide snel naar honderd dieren in 2009. Sindsdien is de aanwas minder groot en leven er nu zo’n 150 bevers in het Flevose. Kijkend naar de toekomst schat Landschapsbeheer dat de populatie in oostelijk en zuidelijk Flevoland zich rond de tweehonderd dieren zal stabiliseren. Op dit moment komt de bever nog niet voor in de Noordoostpolder. Een sterke groei van de populatie in Flevoland is alleen nog mogelijk als de bever zich ook gaat vestigen in dit deel van de provincie.

Lees ook:Bever gedijt in Flevoland
Lees ook:Bever duikt op in Ezinge
Lees ook:Provincie Limburg geeft toestemming voor afschot bevers als ‘laatste redmiddel’
Lees ook:Limburgs Waterschap schiet bevers af
Lees ook:Otter gefilmd in Flevoland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.