Wolf lijkt nu echt terug in Nederland

De wolf lijkt nu echt terug te zijn in Nederland. Na de wolf van Luttelgeest, een dood exemplaar dat uit Polen afkomstig was en langs de weg werd gedropt, verklaren nu meerdere mensen dat ze een wolf hebben gezien in een natuurgebied bij het Twentse Ootmarsum. Het dier heeft ongeveer twee dagen in Nederland de boel verkend en is daarna weer naar Duitsland teruggekeerd. Geografisch gezien lijken de waarnemingen plausibel, want het gebied waar de wolf is gesignaleerd ligt niet ver van een terrein in Duitsland waar met zekerheid wolven zijn waargenomen. De laatste Nederlandse wolf werd 117 jaar geleden gezien in ons land.

Lees ook:Beuningse wolf is ook echte wolf
Lees ook:Wolf weer terug naar Duitsland
Lees ook:Groningse schapen doodgebeten door wolf
Lees ook:Wolf gezien in Oost-Drenthe
Lees ook:Duitse ‘wandelwolf’ Noord-Nederland krijgt plekje in Naturalis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.