Grote bijenzwerm zorgt voor paniek in Groesbeek

Een flinke bijenzwerm van zo’n vijfduizend exemplaren heeft gisteren voor de nodige consternatie gezorgd in het Gelderse Groesbeek. Weggebruikers belden verontrust de dierenpolitie. Die schakelde een plaatselijke imker in die de beesten op listige wijze wist te vangen. Een helse klus was het vangen van de bijen volgens de imker niet, want de insecten waren rustig aan het uitbuiken na zich gretig gelaafd te hebben aan een copieuze honingmaaltijd. De duizenden bijen in Groesbeek maakten vermoedelijk deel uit van een zogenaamde voorzwerm. Dat is een verzameling bijen die de eigen korf of kast vaarwel zegt als ‘het huis’ te klein is geworden. Ook de oude koningin bevindt zich doorgaans in een dergelijke zwerm. Het middelpunt van het bijenvolk vertrekt als ze bevruchte eitjes heeft gelegd waarmee de komst van een nieuwe koningin is verzekerd.

Lees ook:Fietsers komen terecht in enorme bijenzwerm
Lees ook:Vlucht vertraagd door bijenzwerm
Lees ook:Australische stad start proef met heliumballonnen tegen varroamijt
Lees ook:Bijen terroriseren New Yorkse winkel
Lees ook:Bijen transporteren stuifmeel tussen lange pootharen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.