Afvalegel

Op een select groepje echte nachtmensen (waar ik me zelf ook wel toe reken) na, is de Homo sapiens doorgaans niet echt thuis in de door duisternis gekenmerkte randen van de nacht. Toch loont het zich wel om ook in de kleine uurtjes eens een blik naar buiten te werpen, zelfs als je in een stedelijke buitenwijk woont. Er zijn dan namelijk geregeld wezens op pad die je overdag zelden of nooit te zien krijgt. Toen ik gisteravond net na middernacht naar huis liep, kwam ik de subadulte egel op de bovenstaande foto tegen. Ik denk dat het een van de jongen is die vorig jaar geregeld mijn tuin bezochten en waarvan er zelfs eentje een keer doodleuk de kamer in kwam lopen. Het beestje was overduidelijk aan het foerageren en werkte tijdens zijn wandeling over een bescheiden grasveldje geregeld een smakelijk insect naar binnen. Het is echter de vraag of de grotendeels geleegde inhoud van het platgetrapte, langs de stoeprand gedeponeerde pakje waar hij daarna de nodige belangstelling voor toonde wel zo goed is voor de egelmaag…

Lees ook:Duitse dievegge gepakt dankzij eigen hond
Lees ook:Veldkrekel verspreidt zich in Meinweggebied en Kempen-Broek
Lees ook:Hulpdiensten rukken uit voor rode neusbeer in Sint-Oedenrode
Lees ook:Belg vindt levende kikker in salade
Lees ook:Verbod op nertsenfokkerij moet in 2024 ingaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.