Werken voor de knoflookpad

Hoewel de knoflookpad (Pelobates fuscus) vroeger een vaste bewoner van Midden-Limburg was, is het dier inmiddels vrijwel uitgestorven in de regio. Alleen in Nationaal Park De Meinweg komen in een poel nog enkele volwassen exemplaren voor. De laatste jaren zijn er in het kader van het Reddingsplan Knoflookpad wel in drie wateren in het natuurgebied larven uitgezet. Na vorige week de schermen en emmers gepositioneerd te hebben, gaan we deze week weer beginnen met het monitoren van de drie poelen om te kijken of het aantal knoflookpadden groeiende is of niet. Daarnaast worden ook alle andere amfibieën geteld die we in de emmers aantreffen. De te controleren wateren worden namelijk ook gebruikt door bruine kikkers, heikikkers, rugstreeppadden, gewone padden, poelkikkers, vinpootsalamanders, kleine watersalamanders en alpenwatersalamanders.

Lees ook:Bescheiden comeback knoflookpad in Meinweg
Lees ook:Eerste knoflookpadden 2018 in NP De Meinweg
Lees ook:Nieuwe leefgebieden knoflookpad ontdekt in Drenthe
Lees ook:Knoflookpaddenseizoen ten einde
Lees ook:Historische knoflookpaddendag in Meinweggebied

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.