Man betrapt met illegaal gevangen zwanen

De politie heeft een 69-jarige man die achttien knobbelzwanen had gevangen langs het water aan de Korenmolenweg in Wilnis in de kraag gegrepen en bekeurd. Een agent en een buitengewoon opsporingsambtenaar van Recreatie Midden-Nederland betrapten hem na een tip. Hij was op het moment van aanhouding bezig om met zijn vangstok nog een zwaan te grijpen. In en bij de terreinauto van de man werden in totaal achttien vogels gevonden. Enkele dieren waren besmeurd met bloed. Hoewel de man wel zijn eigen geringde exemplaren mag vangen, waren negen van de door hem buitgemaakte zwanen ongeringd. Illegale vangst dus, die je terecht op een flinke boete komt te staan.

Lees ook:Amsterdamse zwanen besmeurd met stookolie
Lees ook:Hoge boete voor illegaal vangen van vlinders in Turkije
Lees ook:Broedende zeearenden krijgen bewaking
Lees ook:Driehonderd geredde pelikanen weer vrijgelaten
Lees ook:Taiwan verbiedt eten van honden- en kattenvlees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.