Nederland groener door zacht winterweer

Door de voorlopige afwezigheid van serieus winterweer in het grootste deel van Nederland, ligt ons kikkerstaatje er momenteel een stuk groener bij dan normaal tijdens de laatste dagen van januari het geval is. De Groenindex van de Wageningen Universiteit en de Natuurkalender toont dat er bijvoorbeeld relatief veel onkruid woekert en dat ook de duinen erg groen zijn voor deze tijd van het jaar. Drie keer per week maken satellieten gedetailleerde foto’s van het hele land. Bij de Groenindex die aan de hand van die plaatjes is ontwikkeld, wordt letterlijk gekeken hoe groen het oppervlak van Nederland is.

Lees ook:Economische waarde van natuur en groen groter dan vaak gedacht
Lees ook:Exotische stierslangen in Zuid-Hollandse duinen
Lees ook:Onderzoekers zetten lokschapen in tegen teken
Lees ook:Zeldzame sprinkhaan aangetroffen in Maasduinen
Lees ook:NASA-onderzoek: zeespiegel stijgt steeds sneller

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.