Egels geplet tijdens groenwerkzaamheden in Posterholt

EgelfamilieHet uitvoeren van groenwerkzaamheden in gebieden met kwetsbare natuurwaarden is vaak een delicate kwestie. Maar al te vaak worden kwetsbare dieren, planten en biotopen botweg een kopje kleiner gemaakt of tegen de vlakte gewerkt. Een goed voorbeeld zijn de recente onderhoudswerkzaamheden in het Posterholtse vakantiepark ‘t Posterbos. Daar zijn tijdens het snoeien en kortwieken van struiken en bomen namelijk verschillende egels overleden. Zonde, zeker omdat 2013 sowieso al geen geweldig egeljaar was. Volgens het management van het park is groot onderhoud iedere winter nodig en kan het voorkomen dat nesten en rustplekken van egels niet op tijd worden gezien. Een uitspraak die illustratief is voor de menselijke arrogantie ten opzichte van de natuur en de overdreven hang naar gekunstelde netheid die de moderne mens vertoont. Het park gaat overigens wel de dialoog aan met de groenvoorziener in kwestie om naar oplossingen voor het probleem te zoeken. Mijn advies: laat de natuur eens gewoon wat meer haar gang gaan en pak het onderhoud kleinschaliger aan.

Lees ook:Egels aangetrokken tot dierenkadavers
Lees ook:Nederlandse egels in de problemen
Lees ook:Egels voelen zich vaak goed thuis in steden
Lees ook:Minder egels geteld tijdens tweede Egelweekend
Lees ook:Dierenopvangcentrum ziedend over gedode egels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.