Overleden vinvis slachtoffer van aanvaring

Foto: United States National Oceanic and Atmospheric Administration

De gewone vinvis die eerder deze week aanspoelde bij s’Gravenzande is bezweken aan de gevolgen van een aanvaring. Dat wees een eerste onderzoek van het kadaver uit. Nader onderzoek moet nog licht werpen op de vraag of de walvis ziek was of per toeval is getroffen door een voorbijvarend schip. De vinvis is een jong mannetje dat wel een stuk groter is dan aanvankelijk werd gemeld: zeventien in plaats van zes meter. Het beest had volgens patholoog Jooske IJzer (faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht) flinke bloedingen aan de zijkant van zijn lijf, verwondingen die suggereren dat het dier hardhandig in aanraking is gekomen met een schip.

Lees ook:Dode walvis op voorsteven schip in Rotterdamse haven
Lees ook:Katwijkse walvis was niet ziek
Lees ook:Deense vinvis was ruim 130 jaar oud
Lees ook:Cruiseschip sleept gewone vinvis mee
Lees ook:Aangevaren walvis in Rotterdam was gewone vinvis

Eén reactie op “Overleden vinvis slachtoffer van aanvaring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.