Artis zet vijftienduizend knoflookpadden uit

Vijftienduizend knoflookpadden, die zijn grootgebracht in de Amsterdamse dierentuin Artis, gaan deze week terug naar hun natuurlijke omgeving. De in Nederland met uitsterven bedreigde amfibieën worden uitgezet op een aantal geschikte locaties in Nederland. Het kweekproject is een samenwerking tussen Artis en RAVON (Reptielen Amfibieën en Vissen Onderzoek Nederland). De knoflookpad (Pelobates fuscus) wordt vooral bedreigd door de versnippering en verdwijning van geschikte leefgebieden. Veel van de nog bestaande populaties zijn al jarenlang geïsoleerd en de laatste decennia sterk gekrompen. Anders dan de naam doet vermoeden is de knoflookpad geen echte pad, maar een padachtige kikker. Het is een beestje met een gedrongen uiterlijk dat vooral te herkennen is aan de enorm bolle, haast uitpuilende ogen en de pijlvormige tekening op de rug. Het is vooral een soort van kleine, visvrije wateren op zandgronden die zich het meest op haar gemak voelt in kleinschalige cultuurlandschappen.

Lees ook:Artis laat 5200 knoflookpadden vrij
Lees ook:De zeldzaamste kikkerachtige van Limburg
Lees ook:Zeldzame knoflookpad na 55 jaar terug op Brabantse Wal
Lees ook:Regen zorgt toch weer voor wat amfibieënactiviteit
Lees ook:Knoflookpad al langer in Deurne dan gedacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.