Wolf nadert Limburg met rasse schreden

Het zal vermoedelijk niet zo gek lang meer duren eer de wolf ook zijn kop opsteekt in Limburg. Het dier is onlangs in de Duitse Eifel gesignaleerd op enkele tientallen kilometers van de grens. Bovendien is hij ook al waargenomen in de Belgische Ardennen. De kans dat de Europese wolf binnenkort de grens oversteekt naar onze provincie is dus groot. Wolven zijn ware duursporters en kunnen in één nacht zo’n zestig kilometer afleggen. De tocht naar Limburg kan dus snel gemaakt kan zijn. Het dier verdween zo’n 150 jaar geleden uit Nederland. De laatste jaren is de wolf opnieuw aan een opmars bezig in Europa.

Lees ook:Wolf rukt op richting Nederland
Lees ook:Deense wolf maakte lange reis vanuit Saksen
Lees ook:Wolf nadert Nederland met rasse schreden
Lees ook:Weer een wolf in Nederland
Lees ook:Wolf duikt op in Vlaanderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.