Otter gefilmd in Flevoland

Het vermoeden leefde al langer, maar nu hebben videobeelden ook het definitieve bewijs geleverd dat er minstens een otter rondloopt in de omgeving van Zeewolde. Ottervolger Jeroen Reinhold van Landschapsbeheer Flevoland denkt dat er inmiddels twee tot vier otters zitten in Flevoland. De dieren zijn vanuit Nationaal Park Weerribben-Wieden richting de jongste provincie van ons land getrokken. De videobeelden van de otter bij Zeewolde zijn bijzonder, want ondanks de aanwezigheid van lokmiddelen (in dit geval pindakaas) is het toch vooral een kwestie van geluk als een otter net een korte stop voor de lens maakt. Otters kunnen langs een rivieroever namelijk gemakkelijk een gebied van tien tot twintig kilometer bestrijken.

Lees ook:Otter gefilmd in Groningen
Lees ook:Tweede otter langs Twentse Dinkel
Lees ook:Otter Nieuwkoopse Plassen nog in leven
Lees ook:Drie otters geboren in Nieuwkoopse Plassen
Lees ook:Otterspraints gevonden in Gelderse Vallei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.