Ultieme reddingspoging bultrug mislukt

Foto: Wendy Beenakker, VARA

De waarschijnlijk laatste reddingspoging om de bultrug bij Razende Bol uit zijn benarde positie te bevrijden, is gisteravond mislukt. Er ging van alles mis tijdens de ultieme reddingsactie. Zo brak het touw waarmee de walvis terug het water in gesleept zou worden, terwijl ook de accu van de helikopter uitviel. Volgens de KNRM en Ecomare heeft een nieuwe reddingsoperatie niet veel zin. Om de lastige klus tot een goed einde te brengen, is namelijk zwaarder materieel nodig. En dat kan hoogstwaarschijnlijk niet meer tijdig worden geleverd. De walvis blijft daarom liggen op de zandplaat en zal daar langzaam sterven. “Het is wreed, maar dat is de natuur”, zegt de KNRM. Volgens de KNRM kun je een walvis niet humaan laten inslapen, vooral omdat de huid van zo’n massief dier te dik is. Jammer, en ook zonde voor de reddingswerkers van de KNRM en Ecomare die er alles aan gedaan hebben om het gestrande dier te hulp te schieten.

Lees ook:Ecomare laat bultrug natuurlijke dood sterven
Lees ook:Gestrande bultrug waarschijnlijk niet meer te redden
Lees ook:Vinvis aangespoeld bij ‘s-Gravenzande
Lees ook:Potvis gestrand en gered bij Stellendam
Lees ook:Dode walvis drijft voor Katwijkse kust

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.