Veel minder muggen dan vorig jaar

2012 gaat de geschiedenis in als een slecht jaar voor muggen. In de door de Wageningen Universiteit geplaatste muggenvallen werden maar liefst zeventig procent minder muggen aangetroffen dan in 2011. De onderzoekers hielden dagelijks bij hoeveel muggen in de val zaten en welke soorten het waren. Dit (warme) najaar werden er opvallend genoeg juist relatief veel muggen geteld, voornamelijk huissteekmuggen (95 procent). De lage muggendichtheid is vooral te wijten aan het wisselvallige voorjaar. Na een relatief warme maart waren er in april negen nachten met vorst. Vermoedelijk hebben toen veel muggen het loodje gelegd. Ook vorig jaar werden er pas in het najaar meer muggen geteld. Toen waren er tot en met augustus juist door het droge voorjaar in verhouding weinig muggen. Volgens de Wageningse onderzoeker is het moeilijk om te zeggen of hun cijfers ook helemaal representatief zijn voor de landelijke situatie, want lang niet overal zijn natuurlijk muggenvallen geplaatst.

Lees ook:2011 apart muggenjaar
Lees ook:2011 gemiddeld wespenjaar
Lees ook:Zoete zweetlucht schrikt muggen af
Lees ook:Minder gewone zeehonden in Nederlandse Waddenzee
Lees ook:Zuid-Nederland heeft meeste last van muggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.