Otter doodgereden in Friesland

Slecht nieuws van het Friese zoogdierfront: op de A6, in de buurt van Lemmer, is onlangs een otter doodgereden. Het is zeker niet het eerste slachtoffer in deze regio, terwijl ook in andere delen van Nederland waar de otter bezig is aan een redelijk succesvolle terugkeer zo nu en dan dieren sneuvelen. Auto’s vormen dan ook het grootste gevaar voor otters in het moderne Nederland. In tegenstelling tot bevers hebben otters namelijk vaak de neiging om lopend de oever te volgen. In plaats van onder een brug door te zwemmen, steken ze dus vaak te voet een weg-waterkruising over. Toch kun je deze knelpunten wel veiliger maken door onder bruggen loopplanken neer te leggen of tunnels (buisconstructies) te bouwen. Het zou jammer zijn als we te zuinig zijn met het aanleggen van dergelijke veilige oversteekplekken en het drukke verkeer een verdere opmars van een van Europa’s mooiste zoogdiersoorten in de weg zou staan.

Lees ook:Overheid moet otters beter beschermen
Lees ook:Otters krijgen oversteekplaatsen
Lees ook:Geld voor aanpak otterknelpunten in Friesland
Lees ook:Veel otters doodgereden in 2013
Lees ook:Hulp voor de otter

Eén reactie op “Otter doodgereden in Friesland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.