Brandgevaar natuurgebieden lijkt voorlopig geweken

De regen van de afgelopen dagen lijkt voorlopig een einde gemaakt te hebben aan het verhoogde gevaar voor natuurbranden. In alle veiligheidsregio’s is de alarmfase afgeschaald naar code donkergroen, wat staat voor klein gevaar. Door de langdurige droogte in de maand maart kondigden veel regio’s de code geel af voor verhoogd gevaar. De brandweer rukt dan waar mogelijk met extra materieel en personeel uit. Op diverse plaatsen gingen desondanks toch stukken natuurgebied in vlammen op. De droogte was overigens nog niet zo erg als vorig jaar het geval was. Toen was de brandweer wekenlang in opperste staat van paraatheid.

Lees ook:Verhoogd risico op natuurbranden in Brabant
Lees ook:Nederlandse natuurgebieden geteisterd door branden
Lees ook:Brandgevaar Veluwe en Achterhoek door droogte
Lees ook:Duizenden varkens omgekomen bij stalbrand Nijmegen
Lees ook:Code van oorlogsduif onkraakbaar

Eén reactie op “Brandgevaar natuurgebieden lijkt voorlopig geweken

  1. Johan

    Wat mij betreft is het een goede zaak dat hier rekening mee wordt gehouden door de brandweerkorpsen. Bij de media aandacht in nieuwsbladen en kranten die hiermee gepaard gaat, heb ik wel mijn twijfels. Volgens mij zorgen dit soort berichten er ook voor dat lui die ergens een steekje los hebben, op ideeën worden gebracht. De brand in het Fochteloërveen van vorig jaar, lijkt bijvoorbeeld ook te zijn aangestoken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.