Damherten en wilde zwijnen niet welkom in Utrecht

Foto: damherten en wilde zwijnen, Wikimedia Commons

Wilde zwijnen en damherten mogen worden afgeschoten zodra ze de provinciegrens van Utrecht passeren. Alleen edelherten zijn welkom op de Utrechtse Heuvelrug, mits de populatie de tweehonderd dieren niet overschrijdt. Dat stelde een woordvoerder van de provincie dinsdagmorgen naar aanleiding van een beleidsnota die de provincie heeft aangenomen. Op dit moment zijn er nog geen edelherten in de provincie Utrecht. Wel leeft er reeds een populatie van ongeveer vijftig damherten in natuurgebied Plantage Willem II in Elst. Deze dieren, die afstammen van tamme herten, mogen overigens gewoon blijven. Ook de twee wilde mannetjeszwijnen die ergens rondlopen in de provincie zullen niet meteen worden afgeschoten, maar pas als ze daadwerkelijk voor noemenswaardige schade zorgen.

Lees ook:Edelherten welkom in Utrecht
Lees ook:Utrechts Landschap gaat damherten afschieten
Lees ook:Flevo-landschap wil vlees van edelherten en wilde zwijnen gaan verkopen
Lees ook:Groot wild weer welkom in Drenthe
Lees ook:Noord-Holland mag damherten afschieten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.